
Mulți iubitori de băuturi alcoolice sunt încrezători că, dacă beau cu moderație, nu va fi nici un rău deosebit pentru organism. Pentru a evalua în mod corect toate riscurile pentru sănătate,oamenii de știință au efectuat numeroase studii în care tocmai această „măsură" a fost determinată. În articol vă vom spune în detaliu dacă există doze inofensive de alcool, doze maxime și mortale și ce riscuri riscă persoanele care iau în mod regulat produse care conțin alcool.
„Porțiunea" zilnică și maximă permisă de etanol pentru oameni
De fapt, nu există o doză sigură de alcool. Alcoolul etilic în orice cantitate este perceput ca o otravă puternică. Organismul nu poate funcționa corect dacă sistemele interne sunt expuse la efectele toxice ale acetaldehidei formate ca urmare a descompunerii etanolului cu participarea enzimelor hepatice.

Totuși, Ministerul Sănătății a publicat informații cu privire la cantitatea maximă admisă de alcool (valori medii) care nu va aduce prejudicii grave sănătății.
Rata de zi cu zi:
- bere și alte băuturi cu conținut scăzut de alcool, cu o concentrație de cel mult 5% - 250 ml;
- şampanie, vin 11–13% - 100 ml;
- produse care conțin 17–20% din tipul de vermut și vinuri tari - 75 ml;
- alcool tare 40 de grade, vodcă, coniac - 30 ml.
Volumele date nu trebuie luate zilnic. Potrivit experților, se consideră mai sigur să bei alcool în cantitatea maximă admisă de până la 2-3 ori pe săptămână, nu mai des.
În general, totul depinde de caracteristicile individuale ale organismului. Pentru a fi mai precis, calculul unei doze inofensive ar trebui efectuat individual pentru fiecare băutor, ținând cont de vârsta, înălțimea, greutatea, condiția fizică, bolile cronice etc.
Care sunt pericolele consumului de alcool inofensiv zilnic?

Cercetătorii britanici au determinat măsura în care etanolul afectează creierul și sistemul nervos, chiar dacă este consumat în „porții" mici, acceptabile.
Influenta nefasta:
- pătrunde adânc în celule și are un efect distructiv asupra acestora;
- distruge neuronii;
- stimulează sinteza hormonului dopamină și acid gama-aminobutiric, care se manifestă prin senzații de euforie, o senzație de plăcere și relaxare;
- Structurile creierului sunt distruse treptat, funcționarea sistemului nervos central este perturbată și se dezvoltă diverse stări patologice.
Dacă bei în fiecare zi, în timp, apar probleme de natură cognitiv-psiho-emoțională, procesele de gândire încetinesc, memoria și inteligența se deteriorează. Pe fondul intoxicației cronice pot apărea boli grave ale ficatului, rinichilor, sistemului cardiovascular etc.

Chiar și o doză inofensivă de alcool luată zilnic contribuie la
Dacă persoana iubită bea alcool în doze mici în fiecare zi, asigurându-vă că situația este sub control, acordați atenție acestei probleme acum. În stadiile inițiale, dependența de alcool este mai ușor de tratat. În plus, scăpând în timp util de un obicei prost, o persoană câștigă toate șansele
Doza limită sau letală de etanol
Toată lumea știe că băuturile alcoolice în cantități mari pot provocacomplicații care pun viața în pericolcu risc ridicat de moarte subită. Cu toate acestea, este dificil de spus în ce cantități alcoolul poate ucide de fapt o persoană. În acest caz, diferitele caracteristici individuale ale corpului sunt, de asemenea, de mare importanță.
„Porția" letală medie de alcool este de 4-12 g de alcool etilic la 1 kg de greutate. Adică, pentru un bărbat adult care cântărește 80 kg, 2 sticle de vodcă 40% luate o dată vor fi potențial periculoase.
Este posibil să controlezi cantitatea de alcool consumată?

La început, mulți oameni reușesc să controleze o normă inofensivă, dar mai devreme sau mai târziu își pierd controlul. Orice alcool are capacitatea de a provoca dependență și toleranță. Și după cum știți, aceste semne indică în mod clar alcoolismul.
Dacă nu te oprești la timp, vor apărea cele mai nefavorabile consecințe. Din păcate, este dificil pentru un dependent care a pierdut controlul asupra băuturii să ia singur o decizie în favoarea sobrietății. Se poate gândi constant la asta, se poate certa pentru slăbiciune, dar totuși poate ajunge la un alt pahar. Frecvența de utilizare și cantitatea de produse luate cresc treptat.
Acest proces poate fi oprit într-un fel -
Cum să-i ajuți pe cei care au pierdut controlul asupra băuturii
Dacă un alcoolic nu recunoaște că este bolnav, i se oferă ședințe de intervenție care vizează recunoașterea problemei și motivarea acestuia să-și revină. Tacticile de tratament ulterioare sunt determinate de medicul curant, luând în considerare istoricul medical specific și alți factori.
Program standard de tratament pentru dependența de etanol:

detoxifiere — eliminarea accelerată a toxinelor folosind picuratori folosind medicamente eficiente;curs simptomatic — eliminarea manifestărilor fizice ale sindromului de sevraj;terapie restaurativă , combaterea consecințelor intoxicației cronice, întărirea generală a sistemului imunitar;metode psihoterapeutice care vizează eliminarea atașamentului mental față de alcool;măsuri de reabilitare , adaptarea socială a pacienților în recuperare pentru o întoarcere nedureroasă la viața sobră.
Se oferă asistență cuprinzătoare în tratamentul drogurilor